Da, potovanje z letalom je še vedno najvarnejši način potovanja in nihče ne zanika razkošja čolnov in ladij. Ali ste vedeli, da je potovanje z vlakom lahko zelo zabavno? res je! Obstaja nekaj ugodnosti, ki jih lahko ponudijo vlaki, ki jih pri drugih načinih prevoza verjetno ne boste našli. S tega seznama bomo izključili podzemno železnico, saj je potovanje pod zemljo bolj udobje in manj avantura.

Udobje

Za razliko od avtobusov in letal je na vlaku le redko problem biti poleg potnika s prekomerno telesno težo in nima prostora za noge. Nekateri vlaki imajo še vedno avtobusno razporeditev sedežev, a obrnimo se na vlake, ki imajo kupe. Lahko sedite nasproti prijateljev in družine, včasih za mizo. Zaradi tega se pogosto počutite, kot da bi bili v udobni sobi, namesto da bi bili zapakirani kot sardele.

Poleg tega ni morske bolezni, zračne bolezni ali kakršnih koli drugih običajnih neprijetnosti. Vožnja z vlakom je gladka in vam olajša sprostitev in uživanje v drugih dejavnostih.

Spokojnost

Ali poznate paniko, ki vas pogosto spremlja na vaših potovanjih? Še posebej, če imate enega ali več prijateljev, ki so nagnjeni k paniki vsakič. Pravzaprav ni zelo verjetno, da boste paničarili ali bili v bližini nekoga, ki je na vlaku.

Za nekatere ljudi zabava ni glasen hrup in bleščeče luči, ampak mir in tišina, ki se uporabljata za razmišljanje o svojem življenju, svetu na splošno ali samo občudovanju razgleda izven okna. V tem primeru bodo vlaki ugodili vaši prošnji. Ko ste v predalu, se je zelo enostavno izgubiti v svojih mislih ali v dobri knjigi.

Popoln je za družabne igre in igre s kartami

Iščete razburljivo igro Uno ali Exploding Kittens? Te igre je veliko lažje igrati na vlaku kot na drugih načinih prevoza. Še bolje je, če imate kakšne igre z magneti, čeprav so vlaki zadnje čase tako gladki, da skoraj ni potrebe po, recimo, magnetnem šahu.

Uživanje v pokrajini

Kaj vidite, ko na letalu ali avtobusu pogledate skozi okno? Razgled je z vlaka neskončno boljši, čeprav je to morda le naša osebna želja. Namesto da bi samo pogledali na cesto, so tam gozdovi, gore, jezera in mesta, mimo katerih hitro prideš. Popoln je za omenjeno meditacijo. Samo se usedite, glejte v svet zunaj in pustite, da vaš um tava, kamor lahko. Nekateri člani našega spletnega mesta so zaradi nečesa podobnega doživeli nekaj razsvetljenja.