Kaj morate vedeti o Olipija – našem hokejskem klubu

Vsi vedo, kaj so športi. Obstajajo že zelo dolgo in so eden najpogostejših hobijev, ki jih imajo ljudje po vsem svetu. Seveda pa obstajajo tudi profesionalni športi, ki so kljub svoji priljubljenosti iz dneva v dan bolj priljubljeni. Kjer so športi, so seveda tudi športne stave, ki so zdaj zlahka dostopne zahvaljujoč internetu. Mnogi oboževalci radi uporabljajo bet365 Kód Bonusu za športne stave, ker menijo, da je to dobra ponudba.

Koncept fantazijskih športov

Fantazijski športi so nastali kot odgovor na navdušene ljubitelje športa, ki so iskali več sodelovanja in uživanja v svojih športnih izkušnjah. Običajno vključujejo fantazijske ekipe, ki temeljijo na resničnih igralcih. Fantazijske ekipe napredujejo na podlagi rezultatov igralcev v resničnih igrah. Ti rezultati so prevedeni v točke, ki jih fantazijske ekipe uporabljajo za tekmovanje med seboj v fantazijskih ligah po vsem svetu.

Zgodovina fantazijskih športov

Težko je reči, kdaj točno so nastali fantazijski športi, lahko pa rečemo, da so nastali nekaj časa po drugi svetovni vojni. Vemo pa, da so bile prve fantasy lige posnete v šestdesetih letih, s prvo fantazijsko bejzbolsko ligo, ki je bila ustanovljena leta 1960, in prvo fantazijsko nogometno ligo dve leti pozneje, leta 1962. Ideja se je hitro razširila med univerzami v ZDA, do konca 80. let prejšnjega stoletja pa je USA Today ocenil, da je po vsej državi na tisoče fantazijskih lig. Fantasy lige so začele vključevati tudi druge športe, začele so se pojavljati knjige in revije o fantazijskih športih. Še več, postali so tako priljubljeni, da je leta 1993 USA Today vključil tedensko poročilo o fantazijskih ligah. Ta razcvet fantazijskih športov se je le še okrepil s prihodom interneta.

Fantazijski športi in internet

Internet se je zaradi svoje razpoložljivosti in vsestranskosti izkazal kot dober kraj za fantazijske športe. Eno najzgodnejših spletnih mest za domišljijske športe je bilo ustvarjeno leta 1995 in ocenjeno je bilo, da je do leta 1997 več kot 20 milijonov Američanov, starejših od osemnajst let, sodelovalo v neki obliki fantazijskih športov. Varno je reči, da je internet močno prispeval k širjenju fantazijskih lig po ZDA, pa tudi po vsem svetu. Pred kakšnimi petnajstimi leti so se pojavila tudi dnevna fantazijska tekmovanja, ki so tekmovanja med fantazijskimi navdušenci, ki pa vključujejo krajša časovna obdobja. Ti turnirji imajo običajno nagradni sklad, do leta 2015 pa so postali zelo priljubljeni, saj so prejemali sponzorstva in podpore različnih blagovnih znamk in podjetij. Zaradi vsega tega je fantazijski šport postal zelo donosen posel, pa tudi zelo velika industrija, zlasti v Severni Ameriki, ki je bila leta 2016 ocenjena na nekaj več kot 7 milijard dolarjev, pri čemer športna omrežja, kot sta ESPN in Fox Sports, gostijo tedenske posodobitve o fantazijske lige.